Background image
NL | EN | FR | ES
 

Verantwoordelijke vennoot - Luc Imbrechts (°1961)

Hij behaalde in 1983 met onderscheiding de graad van licentiaat in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Luc combineerde de twee volgende jaren een stage aan de balie van Brussel (stagemeester : Prof. Dr. M. Waelbroeck; kantoor Liedekerke Wolters Waelbroeck & Kirkpatrick) met een bijzondere licentie Droit Européen aan de Université Libre de Bruxelles (grande distinction).

Tenslotte behaalde hij in 1986 de graad van Master of Comparative Law aan de University of Illinois in Urbana-Champaign, USA.

Tussen 1986 en 1990 was Luc verbonden aan de afdeling Mergers & Acquisitions van de Generale Bank Brussel (thans Fortis bank). Doorheen zijn functie verwierf Luc een grondige kennis van de Belgische bedrijfsmarkt, diverse bankprodukten en financiële technieken.

Van 1990 tot 2009 was Luc chief legal counsel (CLO) van de Jan De Nul Groep. In die periode groeide dit oorspronkelijk civiel bouwbedrijf uit tot een wereldspeler op de markt van de bagger, landwinning en steenstortwerken. Hij was betrokken bij alle juridische aspecten van o.m. de landwinning voor de Chek lap Kok luchthaven in Hong Kong, de concessie voor de uitbating van de Rio Parana (880 km – 18 jaar) in Argentinië, de privatisering van de baggervloot in Mexico, de (PPS) concessie van openbare werken van het waterzuiveringstation Brussel Noord (1,1 mio IE), e.a.

Luc publiceerde diverse artikels inzake Europees recht alsook Belgisch internationaal bouwrecht en wordt gevraagd als spreker op diverse seminaries.